Tuesday, October 9, 2012

Video KSSR

Video Penerangan KSSR from MOE which provide some good information for teachers and parents on KSSR implemented since 2011. Watch the video on Video Penerangan KSSR below. Hope it will explain and solve some doubts among us.



Tuesday, May 1, 2012

'ShaRe' kan Doc. anda untuk Lect

Salam...

Kengkawan seUPSI ku sekalian.. saya ada mendapat maklumat bahawa segelintir pelajar di 'REJECT' assignmentnya... kenape ek...??? banyak sebab yang mungkin berlakunya kejadian itu..

Di sini Cikgu Jumrah (a.k.a = CJ ) nak share bagaimana doc. anda selamat diterima dan boleh dibaca oleh lect anda... CJ just share salah satu penyebab iaitu doc. didalam google doc anda still in private, only u can open it...

caranya mudah.... just follow this.............`~ picture bellow










Selamat mencuba.... sorry.. gambar mungkin sedikit blurrrrr.. sy terpaksa compress gambar kepada saiz yg lebih kecil.. nak upload cepat la katakan.. hehehehe kalu saize ori berejam nunggunyer... almaklum la, UniFi xpasang lagi.. tunggu kemunculannya... hehehehe banyak2 bersabar ek... TQ

Sunday, April 1, 2012

Borang Skim Pinjaman Buku Teks

Salam 1 Malaysia...

Siapa Guru Kelas di sini angkat tangan..??? hehehehe... Anda cukup bertuah, sebab saya nak share 1 dokumen yang anda boleh download, lihat ataupun nak tambah perencah..

Lazimnya sebagai seorang guru kelas, anda tidak akan lari dari mengisi borang skim pinjaman buku teks yang selalunya memang tak menang tangan lebih-lebih lagi awal tahun...

so, ini lah borang yang saya sediakan sendiri. memang ada disediakan oleh guru BOSS, tapi borang tu agak dah lama, then ada tulisan yang tak jelas... Jadi.. kat sini, cikgu Jumrah dengan baik hatinya mengizinkan untuk cikgu2 semua download k...

Sory la, saya save dlm bentuk pdf.... siapa yg nak dlm bentuk format word boleh tinggalkan alamat email anda... tq..

Friday, February 24, 2012

Modul Pengajaran Pend. Kesihatan Thn 1

Salam 1 Malaysia...

Saya pasti ramai yang mencari-cari 

Modul Pengajaran Pengajaran Pendidikan Kesihatan Tahun 1.

Setelah mencari untuk sekian lama.. akhirnya saya jumpa... so saya nak share untuk anda...

Senang ada Modul ni.. Just print sebagai bahan untuk kita letak di dalam Fail Individu pelajar kita...

Selamat mendownload...

Nak DOWNLOAD..;)

@ klik link di bawah;

..Pengumuman Penting....

Salam 1 Malaysia, Salam Perak Aman Jaya...

yang negeri lain tu salam gak la ek.. hehehehehe

Okey, sebenarnya, pengumuman penting ini saya rasa perlu buat juga...

ini kerana saya sudah memulakan Semester 3 di UPSI...

dan yang pasti Subjek Major sudah pon kuar Asgmnt2nya...

so, berkemungkinan besar, blog ini bukan sahaja untuk subjek Pendidikan Jasmani dan Kesihatan

tetapi juga untuk Subjek Matematik...

yang pasti Matematik KSSR juga.. so masih berkait rapat...

Oleh yang demikian, Tajuk blog ini juga akan saya tukar berkuat-kuasa mulai hari ini...

Selamat Membaca.. 

Sama-sama kita berkongsi untuk kebaikan...

Oleh yang demikian, saya juga ingin menunjukkan pengajaran saya di dalam kelas..

untuk mata pelajaran Matematik KSSR Tahun 2

Jom...


Thursday, February 23, 2012

*.....gUrU CemeRlanG.......*

Wah... Sudah agak lama tidak menulis dalam entry ni... 

Agak sibuk sedikit kat sekolah.. biasalah, awal tahun memang sudah menjadi kewajiban 

untuk menjalankan 

tugas yang harus dipikul dengan penuh rasa tanggungjawab.... itu pon ada gak yang mengata

kerja guru ini senang.. kat mana yang senang tu..????

Fail2 KSSR baru jer settle, tinggal letakkan di dalamnya dengan eviden dan juga penaksiran mengikut kemahiran...

TAHNIAH KEPADA AKU.....!!!

Hehehehe.. tak da sapa nak puji, kita ucap tahniah kepada diri sendiri la...

baru semangat ckit...

Saya akan upload beberapa sesi pengajaran saya untuk dijadikan tatapan...

mana lah tau boleh diikuti.. kalau rasa ok dan menarik boleh follow.. 

kalau rasa tak suka... ABAIKAN..

 Sama- sama kita saksikan...

Ini merupakan aktiviti penutup...

Boleh meningkatkan imaginasi murid dengan bertanyakan soalan seperti berikut;

"...Pernah tengok kucing basah tak..?..."

".. Apa kucing tu buat kalau dia basah...?.."

Jom tengok,


Thursday, January 19, 2012

Exam oh Exam

Akhirnya....
Setelah bertungkus lumus akhirnya selesai juga exam bagi semester 1 sesi 2011/2012 yang berlangsung pada 14 Januari 2012 hingga 15 Januari 2012...
Menariknya kali ini saya berpengalaman menjalani peperiksaan berdekatan dengan Stadium Proton City
yang merupakan tempat yang sinonim dengan saya dulu...
hehehehe.... saya dulu mengajar di SK SERI BESOUT.... so setiap kali ada pertandingan Balapan & Padang, di sini lah tempatnya..... so saya tidak mempunyai masalah untuk mencari dewan peperiksaan...
yang kesiannya ada di antara rakan lain tersesat dan mcm2 lagi kisah ...
Apa pon, tahniah saya ucapkan kepada semua pelajar UPSI kerana menyempurnakan tanggungjawab serta mengambil bahagian dalam peperiksaan semester kali ini... 
dan yang paling BEST semua pelajar UPSI yang mengambil exam pada hari pertama telah mendapat Baucar Buku 1 Malaysia yang bernilai RM 200.... 



Terima kasih UPSI...terima kasih MALAYSIA....

*p/s..... sayabanggamenjadiwargaUPSI.....


Sunday, January 1, 2012

KSSR TAHUN 2- 2012

Salam 1 Malaysia,

Dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012...

Semoga pada tahun ini kita semua menjadi guru dan pendidik yang

CEMERLANG, GEMILANG & TERBILANG...

Untuk Tahun 2012 ini, saya ada menyediakan beberapa Dokumen 

yang boleh diguna pakai selaras dengan Kurikulum Standard Sekolah Rendah 

Bagi murid Tahun 2 pada 2012 ini;

Semoga ianya sangat berguna; Hanya klik pada link berikut;



Untuk mata pelajaran lain, anda boleh klik link Laman Web rasmi berikut;



tak pon boleh lihat terus slide yang saya sediakan seperti berikut;


View more documents from Qaseh Sayang.

Selamat mengajar...:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Tengok apa yang menarik.. Klik pada ikon dibawah ini..

Jom Chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.