Friday, October 24, 2014

Tutorial : Upload Gambar dalam PHOTOBUCKET

Salam kawan2..

Kali ini Ola nak Share macam mana nak masukkan gambar dalam Photobucket.. Idea ini muncul selepas salah seorang rakan maya ola bertanya a.k.a kak Rose Roja.. Rakan Maya? yala.. Rakan seUniversiti tapi kebanyakannya kami cuma bersua muka di alam maya... Hebatkan kuasa persahabatan ini... hehehe Harap-harap hubungan ini diberkatiNya.. amin...

So here we are... direct to the point... Just follow the instruction then its easy understand by just look at picture that i provide special just for u all...

1. Cari kat en google dulu... so pilih la yg ola bulatkan ni..





2. Sign up kalau tak ada akaun lagi.. kalau dah ada just login mcm biasa




3. Kli upload untuk upload gambar yang kita nakkan URLnya tu...


4. Klik choose photo tu atau tarik ja gambar dalam PC or laptop tu masukk ke kawasan petak garik putus-putus tu.




5. Gambar yang dah diupload akan berada di bawah.. kalau nak upload gambar lain just ikut arahan sebelum ini yer...




6. Untuk dapatkan URL gambar anda, ada kat sebelah kanan bawah tu. atau yang kat atas tu...



Okey.. dah siap.. Cer try...


Dah Berjaya..!!!... Tahniah.. anda berjaya...

SELAMAT MENCUBA 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Tengok apa yang menarik.. Klik pada ikon dibawah ini..

Jom Chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.