Saturday, September 26, 2015

♥♥♥ myBrain15 ♥♥♥

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Besawang-sawang dah belog i ni tau.. smpai sesat xjumpa keyboard... hehehehhe.. ayat klishey jer kan.. hahahahahhaa

Ok lah.. kita truskan la tentang topik kali ini.. mungkin ada yang belum tahu tentang mybrain15. kalau nak tau just klik gambar di bawah :


or korang boleh tgk facebook mybrain15 ni di sini

  facebook mybrain15

Alhamdulillah, permohonan aku berjaya. bagi penjawat awam, tarikh permohonan telah tutup pada 31 Julai 2015 yang lalu. Untuk swasta rasanya masih dibuka smpi sekarang.

Masa nak tgk result permohonan mymaster aku tu, tuhan jer yang tau mcmn debaran jantung aku... masa tu dalam kereta ondaway balik kampung suami, tetiba member yang mohon sama2 dgn aku tu kol bgtau permohonannya berjaya... kebetulan masa tu kami di RnR Gunung Semanggol, apa lagi, aku terus capai tab aku then buka.. Tanpa aku sedari, air mata keluar sendiri.. syukur sangat2.. suami terus suruh p solat dan sujud syukur...



Alhamdulillah...

Kalau korang nak gak, rajin2 la tgk facebook mybrain15 tu. kadang depa update permohonan dan sebarang pemberitahuan kat situ.

Link yang aku bagi tu, segala borang2 ada dalam tu, korang download dan print jer la... nak download siap2 pon boleh... so senang




Berikut adalah kategori2 yang ditawarkan dalam mybrain15



Masa nak mohon dulu banyak borang yang perlu dikemukakan. Paling PENTING, dokumen hendaklah LENGKAP...!!!. kalau tak lengkap, jangan marah dan salahkan mybrain KPM sbb memang dah diberitahu dalam syarat2 permohonan.

Bila dah dapat pon banyak gak borang2 dan prosedur yang perlu diikuti.. biasalah, kenalah berkorban kalau nak dapatkan sesuatu kan... tapi bila kita berjaya memperolehinya, memang pengorbanan itu rasa nikmat...

 Antara borang2 yang perlu dihantar bila permohonan berjaya



Korang jenguk2 la dulu link2 yang i dah sediakan tadi... mana tau rezeki korang plak lepas ni. Insyaallah mana tau kan... Tuah ayam nampak di kaki, kenapa tuah dia nampak kat kaki?..hehehehe

Salam Aidiladha semua... masih dalam mood raya korban...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Tengok apa yang menarik.. Klik pada ikon dibawah ini..

Jom Chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.