Tuesday, September 29, 2015

♥♥♥Schoology♥♥♥

Hello kawan-kawan....

Hari ni seharian berkursus di PPD Kinta Utara.... walaupun aku peserta paling lambat sampai, aku tak heran dan tak segan..... hahahaha sebab bukan salah aku, aku dapat maklumat lambat dari pihak sekolah untuk menghadiri kursus ni... Surat tak dapat.. Aku dan seorang lagi cikgu kena datang. sampai jer kami disambut mesra.. hehehehehe, then trus kena soal, tak bawa laptop ker?... ow ow .... lantas aku menjawab, tak pe, saya gunakan tab saya jer.. heehehehe

Ok, bukan nak cerita pasal kejadian pagi tadi... tapi nak sampaikan apa yang menarik tentang ilmu baru yang mungkin kami baru temui..
 yes... berkaitan dengan PdP la sayang....

Mungkin dah ramai yang tahu.. mungkin ada gak yang macam kami.. excited giles.... hehehehe aku je la... 
Korang pernah dengan SCHOOLOGY tak?


senang cerita, hampa type jer schoology kat google.. nanti kluaq la paparan mcm gambar kat atas ni...
Okey, siyes aku cerita memang best kalau korang memang minat IT dan pastinya akan menarik minat murid untuk mengikuti kelas korang yang mungkin dah ketandusan idea... kan...
Dalam ni macam2 boleh buat, 
Lebih kurang macam facebook la, tapi more kepada pendidikan.
Perbincangan, hantar tugasan, edar bahan sebelum pdp dimulakan, beri kerja rumah dan sebagainya..... dalam ni mmg sangat membantu guru untuk mempelbagaikan pendekatan...
idok la murid boring.. hehehehehe

Sebenarnya banyak lagi laman2 yang kita belum terokai...
rajin2 la baca belog aku ni supaya korang dapat idea.. hehehehe... itu pon kalu dan... besala, semester dah mula ni macam2 tugasan dah diterima..

Next time aku cerita plak pasal blendspace, kahoot... hak tu lagi menarik... 
tapi nanti la... tak larat la malam ni nak cite.. hehehehe

Apa pon, kalau korang guru, semua aplikasi alam maya tu korang kena sign up terlebih dahulu as a teacher. dan boleh minta murid sign up as a student... jangan paksa tau... 
aplikasi ni boleh buka guna smartfon gak tau.. so daripada budak2 ni dok layan facebook, baik depa buka benda2 yang bermanfaat kan....



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Tengok apa yang menarik.. Klik pada ikon dibawah ini..

Jom Chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.