Saturday, December 30, 2017

Sem 1 Master @ UPSI

Assalamualaikum w.w

Seperti yang pernah Ola janjikan... Ola nak share subjek yang pernah Ola ambil masa semester 1

Berikut subjek yang ola ambil


KAEDAH PENYELIDIKAN PENDIDIKAN

Nota 1

Nota 2

Nota 3



ORGANISASI PEMBELAJARAN DALAM PENDIDIKAN

Nota 1

Nota 2

Nota 3

Pembelajaran dalam Organisasi

Aktiviti-aktiviti Pembelajaran

Aktiviti Pembelajaran by Me

Tugasan 1

Tugasan 2 tak ada sebab tugasan ni berkumpulan... so agak sulit untuk di kongsi sebab kena minta izin dengan ahli kumpulan yang lain.

Tugasan 3




PENGURUSAN DAN PENTADBIRAN PENDIDIKAN


Nota 1

Pemimpin di Sekolah

Komunikasi

Halangan Komunikasi dan Cara Mengatasinya

Keberkesanan Sekolah

Nota 3


Tugasan yang saya kongsikan ini harap jangan disalah gunakan yer.. lagi pon sekarang kebanyakan universiti menggunakan sistem penyemakan plagiat secara di atas talian. So, sebarang maklumat di atas talian (seperti tugasan dan nota yang saya kongsikan ini ) lebih mudah dikesan. Misalnya pihak UPSI akan meminta pelajar untuk membuat pengesahan ujian Turnitin. 30% dan ke bawah sahaja akan diterima oleh pihak universiti.

Semoga bahan yang saya kongsikan ini dapat membantu rakan2 yang sedang belajar sekarang dan dapat memberi sedikit idea untuk mengembangkan lagi tugasan atau dapatan kajian kawan2..



Rancangan Pengajaran Tahunan 2018

Image result for 2018


Assalamualaikum... w.w.. dan Salam Sejahtera...

Tinggal beberapa hari saja lagi tirai 2017 akan berlabuh...
2018 akan menyusul...

Sedih sebab dah berjauhan dengan my bestie Ainul Husna... huhhuuhuh dan sedih sebab akan meninggalkan SK Simpang Pulai... huhuhuhuhuhuhuhuuhuhuhuu

Semoga kita semua pendidik diberi kesihatan yang baik untuk kita terus berbakti kepada anak bangsa kita supaya menjadi insan yang berguna di masa hadapan.. insyaallah..

Kalau melihat entry saya pada tahun ini boleh dibilang dengan jari.. sangat sedikit, Busy dengan urusan master dan pelbagai lagi, masa yang ada memang saya habiskan bersama dengan suami dan keluarga tercinta, tak sempat nak duduk menghadap komputer.. maaf noh kepada yang ternanti2...

Okey, saya ingin berkongsi hasil dapatan RPT saya dari beberapa group dan juga laman sesawang khas untuk peminat blog saya ni (cia cia cia... ada peminat konon.. ada kah?)

So korang boleh la klik pada pautan dibawah mengikut Tahun yang korang ajar yer...

Jangan lupa share... supaya ilmu dan pahala mengalir seperti air di sungai.. amin..
Moga2 saya dan orang yang berkongsi dapatan ini mendapat pahala yang tak diduga... amin

Terdapat beberapa mata pelajaran yang belum ada dan belum dijumpai oleh saya.. hahahahaha
so mungkin anda masih boleh guna yang tahun lepas, so boleh lihat RPT 2017 yang pernah saya konsikan atau klik DI SINI

Kalau korang ada RPT yang saya tak ada boleh lah emailkan kepada saya untuk kita panjangkan lagi pahala dan ilmu yang bermanfaat tu yer... nah email saya ;

cikgujumrah13@gmail.com

T.E.R.I.M.A.  K.A.S.I.H


TAHUN 1
TAHUN 2

Bahasa Malaysia

Phonics

English Year 2 Sceme Of Work

Bahasa Inggeris

Matematik Contoh 1

Matematik Contoh 2

Matematik Contoh 3

Dunia Sains dan Teknologi

Bahasa Arab

Pendidikan Islam Penggal 1

Pendidikan Islam Penggal 2

Pendidikan Moral

Pendidikan Jasmani SEMAKAN

Pendidikan Jasmani Contoh 1

Pendidikan Kesihatan Semakan

Pendidikan Kesihatan Contoh 1

Pendidikan Kesenian

RPH Pendidikan Kesenian


DUAL LANGUAGE PROGRAMS (DLP)

Mathematics

Science 

#UPDATE 31/12/2017: RPT Phonics and sceme of work for Year 1 and Year 2 sumbangan dari kawan saya masa buat kolokium pendidikan peringkat daerah iaitu kak AsnidaAbdullah. Terima kasih diucapkan kepada cikgu Linz Hussin atas perkongsian RPT BI for Year1&2.
terima kasih...

(Tahun 2 merupakan KSSR Semakan, so beberapa RPT masih belum lengkap, Jika kawan2 dah buat, boleh emailkan kepada saya untuk saya masukkan di dalam blog ini. TQ)



TAHUN 3
TAHUN 4
TAHUN 5
TAHUN 6


DUAL LANGUAGE PROGRAMS (DLP)

Mathematics

Science 


Selamat mendownload ya...

Jangan lupa share...

Tq

Monday, August 21, 2017

Final Project Master

Assalamualaikum w.w dan salam sejahtera...

Allahuakbar.. lamanya Ola tak update blog ni... sebenarnya ada ja masa nak buat entry tapi sebab bila dah sibuk buat benda lain, time nak rehat tu mmg rehat secukupnya... Awal tahun hari tu Ola sibuk siapka final project master Ola.. Alhamdulillah telah siap dengan jayanya,.. and the best part is graduate on time...!!! Congrats to me...!! 

Finally...!!!


Yeah...!!!


wish me luck for my next step and i'll pray for u all too...
For this last semester, we as a master students must prepare this hard cover (normally 2 pieces, 1 for faculty and another one for supervisor)
So why i prepared 4? Coz the rest i have to pass it to EPRD (Educational Planning and Research Division) and for myself.

and we should prepare 2 copies of CD in pdf format.


mine is pink in colour.. and the green one kak Ana's CD

So we will pass up on this coming Friday... insyaallah...

Lepas ini ingat nak share assignment sepanjang Ola blajar master ni.. doakan kesihatan Ola yer..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Tengok apa yang menarik.. Klik pada ikon dibawah ini..

Jom Chat


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.